FAQ

Frequently Asked QuestionsHeb je een vraag over formatievliegen? We hebben ons best gedaan om de vragen die we het vaakst krijgen hieronder te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een berichtje via de contactpagina!

Hoe kan ik bij het formatieteam komen?

Leer het team kennen! Stuur ons en bericht. Formatievliegen vraagt veel tijd en ook toewijding. Het is ontzettend leuk, maar het is wel belangrijk dat je in het team past.

Hoe lang duurt het voordat ik kan formatievliegen?

Kort antwoord: geen idee, dat ligt aan jou als persoon, of je er aanleg voor hebt en of je de toewijding en mogelijkheden hebt om iedere zondagochtend te komen vliegen.

Op een dag met mooi weer kan formatievliegen makkelijk lijken, maar als beginnende leerling zal je merken dat de vele correcties (gemiddeld drie per seconde: gas, voeten, stick) heel veel aandacht en energie vragen. Je wordt niet zomaar solo gelaten. Het team moet het vertrouwen hebben dat je de formatie veilig kan joinen en dat, mocht je er niet bij kunnen blijven, je er aan de juiste kant afvalt. Je reflexen moeten goed zijn. Een formation-first-solo is eigenlijk net als je first solo toen je met je PPL bezig was!

Hoe werkt het trainen van nieuwe formatieleerlingen?

Als je een beetje aanleg hebt en goed in het team past, dan word je getraind door huidige formatiepiloten. Er is geen speciale formation-rating. De huidige teamleden doen dit vrijwillig. Zo blijft de Victor Romeo Formation ook komende generaties nog bestaan.